Passe-partout karton

Een passe partout is een "lijst" van karton dat op het kunstwerk, foto of ander werk
wordt gelegd. Het doel van een passe partout is om het ingelijste werk beter tot zijn recht te laten komen.

De passe-partout kan in een kleur worden gekozen die bijvoorbeeld in het werk voorkomt, deze kleur wordt hierdoor extra geaccentueerd. Onze lijstenmakerij heeft een groot aanbod in kleur en nuances, ook een die bij uw inlijsting past. U zult zien dat zelfs verschillende tinten wit een groot verschil maken bij het werk.
Nut van blinde passepartout's
Er zijn niet alleen mogelijkheden betreft kleur maar ook doordat er op verschillende manieren een passe partout gemonteerd kan worden. Een blinde passe partout is zo een mogelijkheid. Deze passe partout wordt voornamelijk gebruikt bij het inlijsten van een krijt tekening. Er wordt doormiddel van een passe partout die niet zichtbaar is ruimte gecreëerd tussen de krijttekening en de passe partout. Deze ruimte is er omdat het bij krijttekeningen voorkomt dat er krijt los laat. Dit krijt valt dan naar beneden en komt op de passe partout terecht. De blinde passe partout heeft voor ruimte gezorgd en het krijt komt nu dan ook op deze laag( de laag van de blinde passe partout ) terecht en is hierdoor niet zichtbaar.
2 of meer passepartout's
Een dubbel passe partout creëert meer diepte. Er wordt bij een dubbel passe partout gebruik gemaakt van twee passe partouts die zichtbaar zijn. Er ontstaat een extra laag bij de inlijsting waardoor er meer diepte ontstaat. Bij een dubbel passe partout kunnen er ook meerdere kleuren uit het werk worden geaccentueerd.